סימביוזה תעשייתית: סוף לבזבוז מזון

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

פעילויות נבחרות

סטודנטיות לתואר שני מבית הספר למדעי הסביבה על רקע הר הזבל

תיאור

התמודדות עם בעיית הגידול בבזבוז המזון היא בראש סדר העדיפויות של ממשלות וארגונים בין־לאומיים. בעוד שאנו יודעים שמשקי בית פרטיים הם התורמים העיקריים לבזבוז מזון במדינות מפותחות,    במחקר שנערך לאחרונה  על ידי חוקרות מתחומי ידע שונים – פרופ' טלי כץ־גרו, פרופ' אופירה אילון, ד"ר קרן קפלן מינץ וד"ר אפרת אלימלך, ובמימון הקרן הישראלית למדעים (ISF) – נחקרים מספר גורמים המשפיעים על בזבוז מזון ביתי, כולל: מחסור בעבר, תרבות הצריכה ומסורות אירוח. ממצאי המחקר מניחים את היסודות למחקר עתידי ולגיבוש מדיניות בנושא.

צוות הפרויקט:

  • פרופ' אופירה אילון, בית הספר למדעי הסביבה
  • פרופ' טלי כץ־גרו, החוג לסוציולוגיה
  • ד"ר קרן קפלן מינץ, החוג למדעי הלמידה וההוראה, הפקולטה לחינוך
  • ד"ר אפרת אלימלך, בית הספר למדעי הסביבה